text.skipToContent text.skipToNavigation
Produktinformation

16NiCrS4 är ett låglegerat (krom-nickel) sätthärdningsstål. Skärande bearbetning av större detaljer med komplicerade form, t ex kugghjul, underlättas av att stålet glödgas efter varmbearbetning så att hårdheten i leveranstillstånd är låg, högst 217 HB.

Stålet 16NiCrS4 är standardiserat i SS-EN ISO 683 - 3. Hårdheten i leveranstillstånd motsvarar “+A” (mjukglödgat) i denna standard. Den (utgången) SS-beteckningen är 2511.

För sätthärdningsstål är grundhärdbarheten en viktig faktor då den avgör kärnegenskaperna efter härdning och anlöpning. Den anges normalt i form av ett Jominy-diagram där hårdhetsfördelningen avläses på en provstav som härdats genom kylning med vatten i ena änden enligt en standardiserad procedur. Beteckningen ”+HL” visar att stålets analys kontrolleras så att Jominykurvan ligger inom bestämda gränser som fastställs i SS-EN ISO 683 - 3.

Vårt lagerprogram omfattar smidd rundstång av 16NiCrS4 i grovsvarvad utförande. Diametertoleransen är då +3/-0 mm.

Den låga kolhalten i 16NiCrS4 medför att stålets svetsbarhet är hygglig men förvärmning krävs för det mesta. Tack vare den låga hårdheten och glödgad mikrostruktur är maskinbearbetbarheten utmärkt.

Produktdetaljer
Stäng Snabborder
Stäng Bearbetningsalternativ

Välj kapningstyp

Notera: Pris för kapning och ytbehandling tillkommer i varukorgen.
Stäng Leveransalternativ
Valt datum Delleverans möjlig


Logga in

Jag har glömt mitt lösenord

Det glädjer oss att du vill bli kund hos oss. För att du som företagskund ska kunna handla av oss behöver du ansöka om ett kundkonto.

Ansök om kundkonto

*Notera att vi enbart säljer till företagskunder, tyvärr ej till privatpersoner. Ansökningar utan organisationsnummer kommer ej att behandlas.